Το σχολείο μας

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Ικαρίας είναι σχολείο δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης για εφήβους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που ιδρύθηκε το 2016 (ΦΕΚ τεύχος Β΄2513/12.08.2016) και λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2016-2017.

Στο σχολείο εγγράφονται απόφοιτες/-οι ειδικού ή γενικού δημοτικού σχολείου. Σύμφωνα με το νόμο 4186, στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), εγγράφονται απόφοιτοι δημοτικών σχολείων Γενικής ή Ειδικής Εκπαίδευσης έως και το 16ο έτος της ηλικίας τους, κατόπιν σχετικής εισήγησης των ΚΕΣΥ και η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια.

Η ΣΤ’ τάξη λειτουργεί ως τάξη τεχνικής/επαγγελματικής εξειδίκευσης με σκοπό τον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων των μαθητών και την εξοικείωσή τους στο εργασιακό περιβάλλον. Τα ΕΕΕΕΚ χορηγούν στους αποφοίτους τους πτυχίο επιπέδου 2α με επαγγελματικά δικαιώματα και δικαίωμα εγγραφής στις ΣΕΚ ειδικής αγωγής, κατόπιν εισήγησης του ΚΕΣΥ (Ν. 4186/2013, αρ. 28, Ν.4415/2016, αρ. 21).

Στην τελευταία τάξη των ΕΕΕΕΚ θεσμοθετείται πρακτική άσκηση, στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων, η οποία προσδιορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων.

Τέλος, το ΕΕΕΕΚ Ικαρίας έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στα ΑμΕΑ με όραμα μια κοινωνία αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης.